Састав нове Владе премијерка ће објавити у уторак

Мандатарка Ана Брнабић изјавила је синоћ да ће састав нове Владе Србије изнети у уторак поподне, после седнице Председништва Српске напредне странке.

Ана Брнабић је на ТВ Пинк потврдила да ће Влада имати два нова министарства, укључујући и министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Интернет портал Наша правда тврди да има информације из добро обавештених извора из Немањине улице како ће изгледати нови састав Владе Србије.

Према наводима портала Ивица Дачић ће и даље бити министар спољних послова, Братислав Гашић ће бити министар унутрашњих послова, Милан Кркобабић биће министар за туризам и телекомуникације.

Министарство за саобраћај и инфраструктуру ће се поделити на два ресора, па ће Ненад Поповић бити министар грађевинарства, а Зорана Михајловић министар за саобраћај и инфраструктуру.

Синиша Мали остаће на челу Министарства финансија, а Марко Чадеж биће министар привреде.

Бранислав Недимовић ће и у новом сазиву бити министар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, док ће Ирена Вујовић бити министар за заштиту животне средине и еколигију.

Александар Антић остаје на месту министра за рударство и енергетику, нови министар правде биће Милош Вучевић, а Александар Шапић водиће ресор државне управе и локалне самоуправе.

Министарству одбране Србије се додаје ресор који је досад био у Министарству рада, а то је неговање традиције и борачка питања. Нови министар одбране, неговања традиције и борачких питања и први потпредседник Владе Србије биће Небојша Стефановић.

Зоран Ђорђевић биће министар просвете и науке, а Златибор Лончар задржаће Министарство здравља.

Министарство за рад се дели на два Министарства, па ће Јадранка Јоксимовић бити министар за рад и запошљавање, а Биљана Барошевић министар за социјалну заштиту и родну равноправност. Ненад Боровчанин биће министар за спорт и омладину, Маја Гојковић, министар за културу, Ратко Дмитровић, министар за информисање, Расим Љајић министар без портфеља за регионални развој и демографију, Игор Бечић, министар без портфеља за ванредне ситуације, а Марија Обрадовић биће на челу Владине канцеларије за Косово и Метохију.

Враћа се и Владина канцеларија за дијаспору где ће на челу бити млади експерт који долази из Сједињених Америчких Држава, а његово име још увек није откривено.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>