Дружење са животињама за незбринуту и децу са здравственим проблемима у Зоо кутку

Како би помогли деци без родитељског старања, као и малишанима са здравственим проблемима, удружење ЗОО планет у свом ЗОО кутку у селу Каменица код Ниша ради на реконструкцији простора за хипо и пет терапију.

Терапија се заснива на дружењу са животињама попут патуљастих зечева, патуљастих коза и паса, док се код поремећаја у понашању користе коњи и терапијско јахање. Све активности биће потпуно бесплатне, наводе из Удружења.

Акција за реконструкцију овог простора почела је пре две недеље на Светски дан заштите животиња, када је прикупљен део средстава којим ће се реконструисати простор, каже Душан Стојановић, оснивач ЗОО планета, и додаје да се ради на успостављању контакта деце и корисника Дома за незбринуту децу “Душко Радовић”.

Подршку за ову иницијативу ЗОО планет је добио у оквиру пројекта Твоје место у Србији, што удружењу, како каже Стојановић, много значи, јер кроз реализацију активности стичу нова знања и искуства.

Циљ пројекта је да најмлађи суграђани, па чак и људи из других градова који посете Ниш, дођу да се упознају са домаћим животињама и чују њихову причу – како су доспеле у Зоо кутак.

Пет терапија и терапијско јахање ради се у Зоо кутку последње две године, а даље активности зависе од одлуке Министарства која се чека, али и од епидемиолошке сутуације. Зоо кутак је тренутно затворен за посетиоце до 23. октобра због реконструкције простора за потребе организовања наведених терапија.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>