После 15 година са Торлака стижу вакцине против грипа

Први пут после 15 година грађани могу да се вакцинишу и домаћом вакцином против грипа, коју је произвео Институт “Торлак”. Данас и сутра, вакцина ће стићи у домове здравља широм Србије.

Директорка Института “Торлак” Вера Стојиљковић рекла је за РТС да 50.000 доза вакцине креће овог јутра, а планирано је да се произведе 250.000 доза које ће бити сукцесивно дистрибуиране.

“Ово је велики дан за Србију, велики дан за Инстутут ‘Торлак’, ми смо направили нову вакцину и Србија има своју вакцину, стратешки од непроцењиве важности”, рекла је докторка Стојиљковић.

За почетак, каже, припремљено је 50.000 доза и то управо креће овог јутра.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да грађани коначно могу да одахну јер могу да приме “Торлакову” вакцину против грипа.

“Нећемо стати, Торлак не ради само ову вакцину, Торлак ради и бе-се-же вакцину, против дифтерије и тетануса, антисерум за змијски отров, тетанус, пробиотике и наставићемо да улажемо”, рекао је министар Лончар.

Лончар је навео да је за грађане Србије обезбеђена довољна количина вакцине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>