Помоћ Ромима у 18 општина током пандемије

Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ са Асоцијацијом координатора за ромска питања спроводи мере превенције и бави се информисањем Рома и других маргинализованих група у 18 градова и општина у Србији, као одговор на корона вирус, саопштио је данас ГИЗ.

Информације о мерама превенције, о мерама које је донела Влада Србије и личној заштити доступне су им на Фејбук страници „Инклузијом против короне“ која има више од 700 пратилаца, а поред тога на терену раде и локални медијатори.

Материјал о превенцији доступан је на српском и ромском језику, а поред тога доступна је и интерактивна подршка преко друштвених мрежа.

Пројекат „Инклузуја Рома и других маргинализованих група у Србији“ спроводи се у Алексинцу, Апатину, Бачу, Београду, Крагујевцу, Крушевцу, Краљеву, Новом Пазару, Пожаревцу, Пироту, Рашки, Сомбору, Суботицу, Ваљеву, Врању и Вршцу.

Координаторка за локалне медијаторе из Асоцијације Данијела Лакатош рекла је да су медијатори становницима ромских насеља делили постере и лифлете у којима су описани начини заштите од корона вируса, а поред тога делили су им и заштитне памучне маске.

Она је рекла да је почетком септембра подељено 18.000 маски у 18 градова и општина, а кроз пројекат ће и у наредном периоду бити обезбеђени пакети помоћи са храном и хигијеном и дезинфекционим средствима за најугроженије становништво.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.100 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>