Затворена премијера представе “Првобитни инстинкт” 16. октобра

Представа “Првобитни инстинкт”, која на сцену доводи глуве и чујуће глумце, а која је настала у сарадњи Градске организације глувих и наглувих Ниш и Академског позоритша СКЦ-а, биће премијерно приказана у петак, 16. октобра у великој сали Студентског културног центра Ниш.

Одмах сутрадан, биће доступна и широј публици преко Фејсбук и Јутјуб канала.

Иако је првобитни план био да глумци представу “Првобитни инстинкт” изведу уживо пред публиком, због епидемиолошке ситуације одлучено је да се представа сними и да се публици представи као видео перформанс.

Премијерно приказивање у сали СКЦ-а моћи ће да погледају чланови Градске организације глувих и наглувих и Академског позоришта, док ће публици овај видео перформанс бити доступан у суботу и недељу, 17. и 18. октобра, на интернету.

“Првобитни инстикт” је инспирисан романом “Господар мува” Вилијема Голдина, а радња представе одвија се у склоништу након избијања нуклеарне катастрофе. Јунаци,представе, чујући и глуви, принуђени су да оставе свој живот, навике и обичаје и стварају нови језик којим ће покушати да се повежу и наставе да живе.

Представа говори о ослањању на интуицију и нагон – без речи, користећи гест, мимику и емоције, где протагонисти остварују везу и тај осећај преносе гледаоцу.

Овај пројекат под називом “Театар културне размене” победник је прошлогодишњег конкурса “Суперсте Центрифуга” који је и његов покровитељ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.762 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>