Биоблок, ударне рупе, азил за псе и привреда приоритети локалне самоуправе

Стављање у погон биоблока из седамдесетих година прошлог века, крпљење ударних рупа, изградња азила за псе и развој привреде, укључујући и тиризам, приоритети су Општине Сврљиг, рекао је данас на конференцији за новинаре председник општине Мирослав Марковић.

Марковић је рекао да је прошле недеље општину Сврљиг посетио нови начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић, са којим је том прпиликом разговарао о приоритетима развоја општине Сврљиг.

Марковић је од Бабовића затражио помоћ у реализацији неких приоритетних ствари које су важне за напредак општине.

Марковић је рекао да ће се у наредном периоду, до почетка зиме, извршити крпљење ударних рупа, како у граду, тако и на сеоском подручју, како би се зимска сезона дочекала спремно.

Он је напоменуо да се разговарало и са представницима Општине Књажевац о спајању саобраћајница две општине у пределу села Лукова, како би се олакшала комуникација и како би пољопривредна роба могла лакше да циркулише.

Председник општине Сврљиг замолио је грађане да се укључе и израду Плана развоја Општине Сврљиг у наредних 7 година тако што ће дати своје предлоге и сугестије путем обрасца који могу да кину са сајта Општине Сврљиг.

Он је рекао како је посетио више сврљишких привредних субјеката како би се остварила сарадња и помогло у оснаживању привредника, који би затим упослили више радника, а обећао је и помоћ спорским клубовима како би наставили са својим активностима и тиме допринели бољем развоју деце и омладине након затишја због вируса корона, а за наредну годину обећао и реализацију пројекта изградње тениских терена о којима се годинама уназад прича.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.104 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>