Директор Нишвила награђен у Тирани

Директор Нишвила Иван Благојевић примио је у недељу награду града Тиране и организације Сyри Блу за подршку џез музици, интеркултурализму и културном дијалогу међу младим уметницима.

Благојевићу је награда уручена у склопу програма фестивала „Jazz in Albania“ који је почео у Тирани, током уводне фестивалске вечери на којој су наступили учесници пројекта ЏАИН, односно Џез и интеркултурализам, подржаног од стране програма „Креативна Европа“ који окупља младе музичаре из Албаније, Италије и Србије.

Овај наступ био је уједно и завршни концерт у склопу двогодишњег прјекта који је окупио шездесеатак младих музичара.

Исте фестивалске вечери наступио је и нишки џез трио Моба.

Дирерктор Нишвила се захваливши на награди, подсетио да сарадња са организацијом „Сyри блу“ из Тиране, која је партнер у „ЏАИН“ пројекту и организатор фестивала „ Jazz in Albania“, траје већ годинама, како кроз узајамно представљање професионалних састава из Србије и Алабаније на ова два фестивала, тако и кроз раније заједничке пројекте намењене младим музичарима и нагласио да се та сарадња мора наставити јер је то пре свега жеља самих музичара.

Директор Нишвила пре две године добио је „Златни век“ – највећу нагарду коју Министарство културе Бугарске додељује страним држављанима за промоцију културе и до сада је једини држављанин Србије који је добио то престижно признање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.049 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>