Деманти адвоката Борислава Миленковића

Адвокат Борислав Миленковић из Сврљига упутио је Телевизији Ласер захтев за објављивање демантија у вези вести коју смо објавили 9. септембра 2020. године у својој информативној емисији Инфо блок, под насловом “Зашто Драгици Ристић смета питање Да ли је одржана Јанијада”.

Деманти господина Миленковића објављујемо у целости:

“Обраћам Вам се поводом вести коју сте објавили дана 09.09.2020. године под насловом „Зашто Драгици Ристић смета питање: Да ли је одржана Јанијада?” на сајту ваше телевизије „tvlaser.info” као и на вашој телевизији у редовном емитовању у емисији „Инфо блок”, а где сте ме назвали ,,партијским адвокатом” и на тај начин ми урушили углед и начинили пре свега нематерјалну штету, као и довели до могућег настанка матерјалне штете.

Наиме, у оквиру већ поменуте вести, наведеног дана, у 14. пасусу који гласи: „Драгица Ристић, преко партијског адвоката, који је узгред и општински већник, потражује 200.000 динара, због повреде ауторских и интелектуалних права.” сте ме безосновано назвали партијским адвокатом, алудирајући да сам из политичких разлога написао опомену пред утужењем у име своје клијенткиње, те ме тако окарактерисали као адвоката који је у име неке одређене политичке партије поступао приликом писања наведене опомене и на тај начин ме етикетирали као адвоката који непрофесионално обавља своју делатност и тако ми урушили углед у друштву и међу људима, а све посебно узимајући у обзир чињеницу да сте јавно објавили широј популацији спорни део вести путем интернет портала и тв емисије.

Таквим поступањем сте довели у питање и урушили мој углед у друштву, нарочито међу локалним становништвом где живим и радим, иако сте знали (или би барем требало) и неспорно је да сам том приликом поступао у име своје клијенткиње као овлашћени пуномоћник, која ми је уредно потписала пуномоћје за то, а све у оквиру своје делатности и занимања којим се бавим, односно у својству њеног адвоката, вршећи тако посао којим се бавим и све у оквиру својих законских овлашћења, без обзира на основаност нашег захтева из опомене, не улазећи у то у каквом сте политичком односу са мојим клијентом и мимо свих политичких околности, те сматрам некоректним и непрофесионалним ваше поступање приликом изношења наведене вести и наводења мене као „партијског адвоката”. Посебно желим да нагласим да одговорно и уредно обављам свој посао и да сам заступник многих људи различитог политичког опредељења, а тако бих хтео да остане и у будућем периоду, што сте ви довели у питање стављањем у погрешан контекст мене као адвоката емитовањем вести на претходно описани начин.

Овим путем вам предлажем, пре свега одговорном уреднику ваше телевизије, све сходно наведеном и на основу изнесених околности, у складу са Законом о јавном информисању, подношењем овог приговора у благовременом року од дана објављивања вести, да јавно на исти начин објавите деманти наведеног цитираног пасуса у коме сам безосновано назван „партијским адвокатом” и то како закон налаже без одлагања, читањем одговора у истој емисији и објављивањем истог на сајту ваше телевизије, а све у скалду са чланом 96 Закона о јавном информисању.

Уколико не поступите по наведеном приговору, то ћу бити принуђен да покренем одговарајући судски поступак, а све ради заштите свог угледа и спречавања даљег непрофесионалног поступања од стране ваше телевизије којом ми се наноси штета.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>