5 милиона динара за медије у Нишу добио “Коперникус” Звездана Миловановића

Када се делио новац за медијске пројекте у Нишу, у првом, “предизборном” кругу маја ове године, медијима је подељено 84 милиона динара, али тада ништа није добила телевизија у власништву повереника СНС-а Звездана Миловановића.

Сада је подељен остатк у буџету предвиђен за медије од 5 милиона динара и сав новац је добио Миловановићев Коперникус, пишу Јужне вести.

Да је конкурс протекао у сенци јавности, без јасних критеријума, наводи Драган Ђорђевић из нишког Одбора за људска права.

Избори у Србији и Нишу били су 21. јуна, а месец и по дана пре тога расподељен је новац који Град Ниш даје медијима за садржај од јавног интереса. Од 84 милиона динара, више од две трећине отишло је у руке медија блиских или наклоњених СНС-у – ТВ Зони плус, Нишкој телевизији и Беламију. Телевизија Коперникус, чији је већински власник Звездан Миловановић, тада није добила ништа, али је то “исправљено” у другом кругу доделе новца, па је 9. септембра потписано решење којим се предузећу Kopernikusu Cable network од преосталих 5.030.000 додељује 4.950.000 динара за пројекат “Царски град – путевима културног блага”, пише у решењу.

Осталих 8 пројеката који су конкурисали у овом другом кругу нису добили ништа.

У првом кругу Белами је добио 18 милиона динара, Нишка 14,8, а Зона плус 14,4 милиона динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>