Завршни рачун буџета општине Сврљиг за 2019. годину усвојен тек у септембру

Завршни рачун Буџета општине Сврљиг за 2019. годину усвојен је тек на последњој седници Скупштине општине Сврљиг која је одржана у петак, 11. септембра.

Овако касно усвајање буџета условљено је одржавањем локалних избора и касније одуговлачењем са формирањем нове власти, што се десило тек након више од два месеца од избора.

Завршни рачун буџета за 2019. годину образложила је начелница за финсније Марина Савић, која је рекла да је буџет за 2019. годину остварен у износу од 541.259.000 динара, што чини остварење од 82,39 посто планираних средстава, док су расходи износили 521.685.000 динара, што чини 79,41 посто планираних расхода.
То значи да је општина Сврљиг завршила годину са стањем од 19.574.000 динара на рачуну.

Више примедби на трошење новца од стране општинске власти у 2019. години, као и нелогично трошење средстава за поједине буџетске кориснике изнели су одборници опозиционе ГГ “За спас Сврљига”, које је за скупштинском говорницом изнела одборница Емина Жикић, економиста по струци.
(Изјава: Емина Жикић, одборница ГГ За спас Сврљига)

Одборник Милија Милетић из УСС, похвалио је излагање младе колегинице и стручну анализу буџета, али је нагласио да су сва утрошена средства у 2019. години била усмерена на изградњу и развој Сврљига.
(Изјава: Милија Милетић, одборник УСС)

На истој седници разматран је и извештај о трошењу средстава из буџета општине Сврљиг у првих 6 месеци ове године. Одборници ГГ За спас Сврљига имали су сличне примедбе и на трошење средстава током 2020. године, а једна од ставки за коју су сматрали да је и прошле и ове године потрошено много новца, без видљиве користи по грађане, било је информисање.
(Изјава: Емина Жикић, одборница ГГ За спас Сврљига)

Одлука о завршном рачуну буџета за 2019. годину усвојена је гласовима владајуће коалиције, док су опозициони одборници гласали против.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.582 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>