Од петка појачани надзор за грађане који се враћају из неких земаља

Од петка у 18 часова биће уведен надзор за све грађане Србије који се враћају из европских земаља, изјавила је данас заменик директора Института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Након седнице Кризног штаба, Кисић је позвала све грађане да се до петка врате у Србију, јер ће након тога почети надзор, који, како је објаснила, не подразумева карантин и самоизолацију.

“Реч је о надзору како би се спречио ризик преношења вируса корона”, рекла је Кисић новинарима.

Начин вршења надзора биће дефинисан и објављен у наредним данима, а према препорукама светских организација, тај надзор трајаће до 10 дана.

Кистић истиче да је Кризни штаб донео ту одлуку због повећања броја заражених у региону, али и у свим европским земљама, од краја августа.

Црна Гора је трећа по учесталости обољевања у Европи и, као таква, представља ризик. Примећено је да се број заражених повећава и у нашој земљи, с обзиром да велики број наших грађана борави у Црној Гори, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да се на високом месту налазе и Хрватска и БиХ у
којима је велики број наших грађана.

Кисић наводи да је јуче примећен благи скок броја заражених у односу на претходне недеље, што је, истиче, био сигнал да Кризни штаб мора да преузме даље одлуке како се ситуација не би погоршала.

Истиче да је код нас тренутна епидемиолошка ситуација повољна, али да грађани у тим земљама представљају опасност за ширење заразе.

“Апелујемо на све грађане да се до краја ове недеље врате у своју земљу, након тога ћемо имати другачији режим за све путнике”, рекла је Кисић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>