Клиника за пулмологију КЦ Ниш излази из ковид режима

Клиника за пулмологију Клиничког центра у Нишу вратиће се у редован режим рада у наредних дан или два, након скоро три месеца проведених у ковид систему, сазнаје агенција Бета у Клиничком центру у Нишу.

Руководилац Епидемиолошко – тријажног тима Никола Миленковић рекао је да су просторије Клинике за пулмологију комплетно дезинфиковане и очекује се да из Института за јавно здравље Ниш стигну резултати брисева са различитих површина који ће да потврде да је простор клинике безбедан за повратак пацијената.

Помоћник директора Клиничког центра у Нишу Радмило Јанковић рекао је да би током ове недеље требало да буде завршени радови на постављању централне мреже гасова на Клиници за инфективне болести, тако да би и та клиника ускоро требало да се врати у редован режим рада.

Радови у стационарном делу Клинике за инфективне болести почели су пре месец дана, због чега су пацијенти са коронавирусом пребачени са те клинике у ковид део новог Клиничког центра или на Клинику за пулмологију.

Након изласка из ковид система Кликнике за пулмологију у ковид систему у Нишу су једино још два спрата новог Клиничког центра.

Број пацијената са коронавирусом у КЦ Ниш протекле недеље се усталио на четрдесетак.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>