Брнабић највероватније остаје премијерка, а СПС ће бити део владе

Србија ће, највероватније, до краја септембра добити нову владу на чијем челу ће, бар како сада ствари стоје, остати актуелна премијерка Ана Брнабић.

За сада је још сигурно и да ће део те нове владе бити и досадашњи коалициони партнер СНС-а – Социјалистичка партија Србије, док је све друго у домену нагађања, пише лист Данас.

“Све нејасноће и детаље требало би да нам саопшти председник Србије и наше странке на Председништву, а потом и на Главном одбору који би требало да се одржи ове недеље”, рекао је за Данас високи функционер Српске напредне странке.

Тренутно је најважније питање о томе ко ће водити српски парламент уместо Маје Гојковић.

Према његовим речима, иако се донедавно спомињало име Марије Обрадовић као најоозбиљнијег претендента на место председника Народне скупштине, чини се да се од тога одустало.

“За ту важну функцију сада се спомињу Милош Вучевић и Владимир Орлић, али ништа није дефинитивно, док то лидер наше странке не саопшти нама и јавности”, каже Данасов саговорник и додаје да још нису позната ни коначна персонална решења, односно ко ће све чинити владу Србије.

Што се тиче Социјалистичке партије Србије, прича се да ће уместо пет министарских места, убудуће имати највероватније два. Ивица Дачић сигурно остаје и задржаће место шефа дипломатије, а велике шансе да на истој позицији остане има и Александар Антић, актуелни министар енергетике.

И поред тога што је Расим Љајић дефинитивно одлучио да напусти извршну власт, његова странка СДПС, готово сигурно добиће једно министарско место.

За сада је непознаница да ли ће и СПАС Александра Шапића можда бити део нове владе.

Детаље састава кабинета у Немањиној није открио ни председник Србије, Александар Вучић, који тврди да се тим питањем бави сваки дан.

“Формирање владе код мене није заузимање феуда, пљачке и ресурса, већ је оно веома важно да бисмо могли на најбољи начин са новом и већом енергијом да одговоримо изазовима”, објаснио је Вучић и додао да очекује да ће рад на том пољу бити интензивнији и да верује да ће до краја овог месеца изабрати владу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>