Војска обуставила око 200 активности међународне сарадње

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је Војска Србије обуставила рад на око 200 различитих активности међународне војне сарадње.

“Војне вежбе су највиши облик војне сарадње и у наредних шест месеци је било предвиђено да са представницима других армија света вежбамо укупно осам пута. Од тих осам пута, четири пута је требало да вежбамо са војскама Истока, а четири пута са војскама Запада”, навео је Вулин.

Спроводећи одлуку Владе Србије, нагласио је министар, и доследно спроводећи војну неутралнст, Војска Србије је обуставила рад на око две стотине различитих војних активности.

“Остаје да се донесе коначна одлука када је у питању наш однос према учешћу у мировним мисијама”, истакао је Вулин.

Вулин је нагласио да он као министар одбране сматра да, уколико Србија обуставља рад на међународним војним активностима, треба то да уради и када су у питању мировне мисије, без обзира да ли су у питању мировне мисије којима командују УН или ЕУ.

“На нама је да донесемо одлуку, а Војска Србије ће сваку одлуку спровести”, закључио је министар.

Влада Србије донела је одлуку којом се замрзавају све војне вежбе и активности са свим партнерима у наредних шест месеци.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>