Универзитет у Београду и НАЛЕД покрећу “берзу пракси” за студенте

Универзитет у Београду, као најстарија институција високог образовања у Србији, и НАЛЕД, као највећа независна приватно – јавна асоцијација, потписали су Споразум о сарадњи којим се успоставља институционални оквир за покретање заједничких иницијатива усмерених на унапређење међународне конкурентности Србије, сврсисходније повезивање науке и привреде и развој економије која ће бити заснована на извозу памети, уместо извозу паметних.

Споразум, између осталог, предвиђа успостављање берзе стручних пракси која ће омогућити студентима основних и постдипломских студија да стекну прва пословна искуства у више од 300 мултинационалних и домаћих компанија, локалних самоуправа и организација цивилног друштва које НАЛЕД окупља у чланству и на тај начин повећају своје шансе да се запосле у струци, али и остану да живе и раде у нашој земљи.

“Желимо да оснажимо везе између академске заједнице, привреде и државне управе, као и да пружимо прилику нашим студентима да стекну драгоцена радна и животна искуства на праксама у чланицама НАЛЕД-а. Посебно желимо да дамо допринос јачању наше привреде и унапређењу њених капацитета, што је и суштина такозване “треће мисије” Универзитета”, рекла је ректорка Универзитета Иванка Поповић.

Декан ФПН-а Драган Симић истакао је програм летње праксе за младе политикологе и израду заједничке анализе пореског оптерећења почетника у пословању на основу које је Влада покренула програм Стартуј легално, а готово 1.000 младих и незапослених покренуло нови бизнис уз пореско.

Потписивањем споразума, Универзитет у Београду је, поред осам факултета и три научне институције, постао 12. почасни члан НАЛЕД-а из академске заједнице.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>