За улазак у Србију обавезан ПЦР тест за држављане неких земаља

Сви грађани који у Србију долазе са територије Хрватске, Северне Македоније, Бугарске и Румуније треба да имају негативан ПЦР тест који није старији од 48 сати, одлучено је данас на седници Кризног штаба.

Та одлука важи од сутра, 15. августа, и не односи се на наше грађане који долазе са територија тих земаља, рекла је новинарима епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић након седнице Кризног штаба.

Она је навела да је донета и одлука да за грађане Црне Горе више нема рестрикција у погледу уласка у нашу зремљи и додала да та одлука почиње да важи од сутра.

Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је одлука донесена на основу процене актуелне епидемиолошке ситуације и тренда учесталости обољевања који се бележи последњих дана.

Истакла је да имамо повољнију ситуацију у Србији и да се гасе једна по једна ковид болница.

Како је рекла, желе да се тај тренд настави.

Подсећа да следи полазак у школе и сезона респираторних инфекција и због тога је потребно предузети све мере да би се смањио унос заразе.

А Црна Гора је одлучила да од сутра отворити границе са Србијом, Босном и Херцеговином, Албанијом, Косовом, Северном Македонијом, и земљама Западне Европе”, најавио је директор Института за јавно здравље Црне Горе, др Бобан Мугоша, пренео је подгорички портал CdM.

Он је додао да се у овим земљама побољшава епидемиолошка ситуација са вирусом корона, те да је могуће одобрити улазак њиховим грађанима на територију Црне Горе.

Према његовим речима, одлука да се границе Црне Горе са наведеним земљама отворе донета је на захтев туристичке привреде.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.530 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>