Поново почиње поступак вантелесне оплодње о трошку државе

После прекида од месец дана обнавља се поступак вантелесне оплодње о трошку државе за парове који природним путем не могу да остваре потомства.

Републички фонд за здравствено осигурање и Републичка стручна комисији за биомедицински потпомогнуту оплодњу донели су мишљење око поновног започињања поступака вантелесне оплодње.

Препорука установама је да се са поступцима вантелесне оплодње започне најдаље до 1. септембра, а да установе које имају услове започну и раније са поступцима, као и препоруку да Комисије за биомедицински потпомогнуту оплодњу започну са радом од 17. августа, саопштио је РФЗО, преноси Танјуг.

Осим КЦ Крагујевац, који ће због тренутне епидемиолошке ситуације и организације посла отпочети са радом од 1. септембра, у свим другим установама у Плану мреже здравствених установа отпочеће са радом од 17. августа, те се осигурана лица могу јављати установама телефонским путем ради заказивања термина за преглед.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.530 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>