Велика штета у туризму због мањка страних гостију

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да се процењује да ће Србија претрпети ове године штету од око милијарду евра услед мањег доласка страних туриста због епидемије.

„Можда штета буде нешто мања због добрих резултата у јануару, фебруару па и ни март није био тако лош”, казао је Љајић за Радио – телевизију Србије и додао да ће повећан број домаћих туриста у Србији успети да надомести део, али не довољно.

Рекао је да је број страних туриста у односу на прошлу годину у јануару порастао за 28 одсто а у фебруару 18 одсто, али да се због епидемије у наредним месецима бележи пад за више од 90 одсто.
Љајић је истакао да су се због новонастале ситуације појавиле нове дестинације за домаће туристе у Србији, попут Старе планине и Косјерића, преноси Бета.

Иако на нивоу земље неће бити могуће надоместити недостатак странаца, неке дестинације попут Сокобање, Врњачке Бање и Златибора ће то успети, и оне, како је Љајић казао, бележе више посета од главног града Београда.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>