Родитељи не морају да шаљу децу у школу уколио страхују од короне

Уколико, због страха да се не заразе вирусом корона, родитељи на почетку школске године не желе да децу шаљу у школу, то неће морати да правдају, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Он је за ТВ Пинк навео да ће данас школе добити јасне смернице и моделе наставе за предстојећу школску годину.

„Родитељи који у септембру не желе децу да шаљу у школу, неће то морати да правдају”, навео је министар, преноси Тањуг.

Он је нагласио да се два месеца радило на припремама наставе за нову школску годину. За наставу у школи фокус ће бити на ученицима нижих разреда и они ће наставу похађати у преподневним сатима.

Током часова, како је рекао, морају се поштовати мере дистанце и за сваког ученика мора се обезбедити простор од четири квадратна метра.

То значи да ће већина одељења морати да се дели јер у учионици не сме бити више од 15 ученика.

За 542 школе, од 1.192 постојећих у Србији, неће бити потребе да се одељења деле, јер немју више од 15 ученика. То су сеоске школе, школе мањина, као и школе на КиМ.

Шарчевић је објаснио да ће исти професори и учитељи држати наставу у обе групе, али да због поделе одељења неће радити две смене.

“Учитељ који има четири часа по пола сата има простора да кад започне са првом групом, наставу настави и са другом групом”, рекао је за ТВ Прва Шарчевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>