Ускоро обавезан ПЦР тест и карантин за странце који долазе у Србију

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да се планира увођење обавезног ПЦР теста и изолација од 14 дана за странце који долазе у Србију.

Тиодоровић је за Танјуг рекао да ће на следећој седници Кризног штаба, која ће бити током ове недеље, бити прецизирано на које земље ће се то односити.

Како је навео, Србија сада има бољу епидемиолошку ситуацију него пре месец дана и сада то треба очувати.

„Мораћемо то да урадимо, али тек на основу сагледавања епидемиолошке ситуације земаља око нас. Дилеме нема много за Бразил и Индију, али морамо имати добру процену за европске земље“, казао је Тиодоровић.

Он напомиње да је важно да се одрже и економске везе, промет људи и робе, али да се мора водити рачуна и о епидемиолошкој ситуацији.

Тиодоровић је додао да ће се за странце увести мера обавезног негативног ПЦР теста, не старијег од 72 сата, и мера изолације од 14 дана, јер Србија сада има бољу ситуацију што се тиче оболелих од ковида 19 од многих европских и светских земаља.

„Тренутно смо отворени према целом свету. Морамо пазити и на Јужну Америку, део Азије, па и на САД. Морамо јасно да кажемо на које земље се односи обавезан тест, а са којим земљама ће остати као и до сада. То мора да буде пажљиво анализирано“, закључио је Тиодоровић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>