Русија регистровала прву вакцину против вируса корона.

Председник Русије Владимир Путин објавио је да је у Русији регистрована прва вакцина против вируса корона.

„Колико знам, јутрос је, први пут у свету, регистрована вакцина против вируса корона“, рекао је Путин на састанку са члановима владе.

Путин је истакао да зна да вакцина делује прилично ефикасно, формира се стабилан имунитет и прошла је све неопходне провере.

Он је рекао и да очекује масовну производњу вакцине у најскорије време.

„Надам се да ћемо у најскорије време моћи да покренемо масовну производњу и то је оно што је важно – масовна производња овог лека. Тако да би сви који то желе, наравно, то треба да ураде искључиво добровољно, о чему сам већ говорио више пута, сви који желе могли да искористе развој и достигнућа наших стручњака, наших научника“, рекао је Путин.

Руски лидер је захвалио свима који су радили на овој вакцини и истакао да је то веома важан корак за цео свет.

Председник је изразио наду да ће и друге земље, следећи Русију, направити вакцине против вируса корона и да ће се на светском тржишту појавити довољно препарата који ће моћи да се користе.

Министарство здравља Русије регистровало је прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције – ковид 19, коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеј“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.530 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>