Наставак дијалога са Приштином 7. септембра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на конференцији за штампу да наставак дијалога о Косову у Бриселу очекује 7. септембра, а на том састанку ће, каже, тражити да се разговара о “суштинским проблемима”, попут формирања Заједнице српских општина.

“Ми не разговарамо о суштинским проблемима, српска страна се спрема за наставак 7. септембра, тражићу испуњење уговора из 2013. које је потписано под окриљем ЕУ, а то је формирање ЗСО”, казао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је поновио да Београд жели економску сарадњу, јер је важно да се поштују четири кључне слободе – протока људи, робе, услуга и капитала.

Председник је апеловао на јединство у не лакој ситуацији, јер се, каже, само тако може очувати земља и створити успеси за будућност.

Координатор владе у Приштини за дијалог са Београдом Скендер Хисени изјавио је у четвртак да ће споразум две стране бити постигнут за 12 месеци или ће процес помирења потпуно пропасти.

Хисени је на приштинској ТВ “Клан Косова” рекао да ćе се у том периоду или постићи споразум о међусобном признавању Косова и Србије, или ће процес пропасти.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>