Онлајн такмичење за Франкофону песму 2020

Вечерас, у петак, 7. августа од 19 сати петнаест такмичара из Србије бориће се за титулу победника такмичења за Франкофону песму 2020.

Овога пута се, због епидемиолошке ситуације, ова музичка манифестација одржана на онлајн платформи, а сви који желе могу ће да је прате на Фејсбук профилима Француског института и Студентског културног центра Ниш.

Правила су иста као и претходних година – јуниори и сениори изабрали су своје омиљене нумере са франкофоног говорног подручја, а стручни жири изабраће најбоље међу њима.

Сваке године у Србији стотине певача – аматера између тринаест и двадесет осам година окуша своју срећу на Такмичењу за франкофону песму које организује Француски институт и Студентски Културни центар Ниш.

После полуфинала у Новом Саду, Београду, Кладову и Нишу, ове године је финале требало да се одржи крајем марта, али је због епидемиолошке ситуације одложено.

Од самог почетка одржавања ове манифестације 2004. године, учествовало је више од 1.000 младих који уче француски језик.

Такмичење за Франкофону песму организују Француски институт у Србији и Студентски културни центар Ниш, уз подршку Међународне организације Франкофоније, Амбасаде Републике Тунис и Амбасаде Канаде у Србији, Македонији и Црној Гори.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.583 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>