Упозорење на „друмску мафију“ на српским ауто – путевима

У Србији је у току сезона летњих одмора и путовања, што ће покушати да искористи такозвана “друмска мафија”, упозоравају из АМСС.

Како је рекао за ТВ Прва генерални секретар АМСС Милан Николић, на ауто-путевима у Србији често се намерно нађу предмети како би се изазвала незгода, а возачи обично не примете одмах да је у питању превара.

“Поставе предмете тако да би неко налетео, а исти људи који су их подметнули се појављују као неко ко решава тај проблем”, каже Николић.

Он је упозорио да таква “лажна помоћ на путу” потом одвози ауто у сервис како би наплатили стварне, али и фиктивне трошкове квара.

“То су различите методе, разрађене годинама. То су посипање уља, бушење хладњака на бензинским станицама и у зауставним тракама. Буше пнеуматике, баве се и подизањем тзв. чешњева са надвожњака”, рекао је Николић.

“Возачу не делује све одмах као превара, а изненадну помоћ доживи као срећу у несрећи, не слутећи да се ради о испланираном кривичном делу. Када га одвезу у сервис, онда му пријављују разне кварове у енормним ценама”, казао је он.

“Када неко схвати да се ради о превари они траже од 300 до 500 евра јер су вршили шлепање и радили дијагностику”, навео је Николић и додао да је у питању је уиграна превара која се догађа годинама у Србији, али и у земљама региона.

Он је препоручио возачима, уколико се нађу у таквој ситуацији или примете да се то некоме дешава, да се обрате полицији или АМСС-у.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.530 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>