Рок за достављање финансијских извештаја 4. август

Правна лица, односно предузетници који још нису доставили редовне годишње финансијске извештаје за 2019. годину, имају рок да то учине до уторка, 4. августа, саопштила је данас Агенција за привредне регистре.

У АПР-у очекују да до тог рока још око 25.000 обвезника достави своје извештаје јер је до сада већ 246.264 обвезника испунило ову обавезу.

Од тог броја 189.934 обвезника доставило је редовне годишње финансијске извештаје истовремено са подацима за статистичке потребе, 28.046 је доставило изјаве о неактивности, док је редовне годишње финансијске извештаје самостално доставило 28.284 обвезника.

Будући да ће велики број обвезника своје извештаје припремати и достављати и током викенда, АПР је у суботу и недељу, 1. и 2. августа, од 9 до 15 часова, односно у уторак, 4. августа до поноћи, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску.

То је, наводи, обезбеђено ради пружања стручне помоћи у вези са састављањем и достављањем финансијских извештаја и техничке подршке обвезницима за рад у информационом систему за електронско састављање и достављање извештаја.

Подсећају да је рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја изузетно ове године продужен, у складу са Уредбом о померању рокова за одржавање редовне седнице скупштине привредног друштва и достављање годишњих и консолидованих финансијских извештаја привредних друштава, задруга, других правних лица и предузетника…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.762 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>