Пад броја новозаражених у Србији

У Србији је у последња 24 сата потврђен још 321 случај вируса корона, а седам пацијената је преминуло. Тиме је број умрлих од последица ковида-19 повећан на 565.

У последња 24 сата на вирус корона тестирано је 8.804 особа, а према последњим подацима, на респираторима се тренутно налази 150 особа са тежом клиничком сликом.

„Укупан број лабораторијских случајева указују даљу тенденцију пада, што нам показује да смо на добром путу, али баш сада морамо да поштујемо све превентивне мере како бисмо угасили епидемију“, рекла је др Дариа Кисић Тепавчевић на данашњој конференцији за новинаре.

Она је додала да је и даље највише заражених у Београду, затим у Новом Саду, Крагујевцу и Шапцу. Генерално, и у тим градовима је тенденција пада, али је данас повећан број новозаражених у Алексинцу, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Без обзира на тренутну стабилизацију стања, мере ће дуго да буду ту, упозорила је Кисић Тепавчевић, уз објашњење да морамо и да научимо да живимо са епидемијом.

Према званичним подацима на сајту Статистика Ковид-19, у Сврљигу према подацима од јуче има 54 особа које се налазе у самоизолацији, док података о зараженима нема од 10. јуна надаље.

Из Владе Србије за сада нема објашњења зашто су подаци о зараженима по градовима у Србији престали да се објављују, иако су многи медији инсистирали на одговору.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.762 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>