У Нишу отворена лабораторија “Ватрено око”

Лабораторија “Ватрено око”, у којој ће бити тестирани узорци на коронавирус, отворена је данас у Нишу.

Влада је уложила 3,5 милиона евра у изградњу ове лабораторије, а кинески “Зиђин“ донирао је 500.000 евра вредну опрему. Лабораторија ће са радом почети сутра, када ће бити тестирани први узорци.

Премијерка је рекла да ће отварање лабораторије “Ватрено око” у Нишу омогућити још већи обухват тестирања, као и да је ова лабораторија, поред лабораторије у Београду, једина такве врсте у региону.

Брнабићева је рекла да су капацитети за тестирање од када се први случај коронавируса појавио у Србији повећани 20 пута и да је до сада обрађено 650.000 узорака. Рекла је и да имамо стабилну шитуацију захваљући повећаном обиму тестирања, дисциплини и ангажовању здравствених радника.

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, честитала је свима што је у тако кратком року у Нишу изграђена једна потпуно нова лабораторија “Ватрено око” за тестирање узорака на коронавирус.

Изградња лабораторије “Ватрено око” у Нишу почела је 28. априла, Влада Србије је уложила око 3,5 милиона евра, а 500.000 евра донирао је Зиђин.

У Ниш је стигла комплетна опрема, а завршена је и обука кадра.

Лабораторија “Ватрено око” у Нишу друга је таква у Србији, поред “Ватреног ока” у Клиничком центру Србије у Београду.

Лабораторије су донација кинеског БГИ-а, лабораторија се налази поред Института за јавно здравље у Нишу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.762 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>