Од данас и аутоматско обавештење грађана о резултату теста на ковид

Од данас је могуће да грађани бесплатно аутоматски добију обавештење о завршеном резултату ПЦР теста путем СМС поруке или имејла, саопштила је Канцеларија за ИТ и е-управу Владе Србије.

Поред раније услуге пријаве за нотификацију на порталу е-управа да су резултати теста готови, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

„Након услуге на порталу е-управе за обавештење да је резултат ПЦР теста готов, развили смо услугу аутоматског обавештења грађана. Довољно је да грађани своје контакте оставе у здравственој институцији приликом самог тестирања, а обавештење да је тест готов стиже аутоматски”, изјавио је директор Канцеларије Михаило Јовановић, преноси Танјуг.

Додао је да ће сервис и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат ПЦР теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на Порталу е-здравље.

За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на Порталу е-управа, наводи се усаопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.752 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>