Информер открио идентитет ухапшених Сврљижана због пореске преваре

Интернет Портал дневног листа Информер данас је открио идентитет двојице ухапшених Сврљижана који се терете да су пореском преваром хтели да дођу до више од 121 милион динара.

Уместо иницијала, у вести о хапшењу у Сврљигу, Информер наводи пуна имена осумњичених, па тако тврди да је Основно јавно тужилаштво у Нишу одредило задржавање Александру М. из села Белоиње код Сврљига и Милошу М. из села Црнољевица код Сврљига.

Према информацијама које има Информер, Милош М. је власник предузећа ” Милосављевић нискоградња” ДОО Сврљиг, а Александар М. је власник предузећа “Мишић нискоградња” ДОО Сврљиг.

Превару су извршили тако што је Милош М, као власник предузећа ” Милосављевић нискоградња” ДОО Сврљиг, продао Александару М, као власнику предузећа “Мишић нискоградња” ДОО Сврљиг, асфалтну базу по цени од 729 милиона динара, у ком рачуну је исказан ПДВ у износу од 121, 6 милиона динара, а који рачун је Александар М. приказао у пореској пријави за март 2019, са намером да оствари повраћај пореза у напред наведеном износу, наводи Информер.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.341 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>