“Полетарац” не ради ове недеље због короне

Предшколска установа Полетарац у Сврљигу неће радити целе ове недеље због тога што је једно лице запослено у установи позитивно на вирус корона.

Овакву одлуку донело је Општинско веће општине Сврљиг је у недељу, 26. јуле с обзиром на тренутну епидемилошку ситуацију и на информацију од суботе, 25.07.2020.год. добијену од стране надлежних органа да је једно лице из Предшколске установе ”Полетарац” позитивно на вирус COVID 19, а на препоруку епидемилошке службе Института за јавно здравље Ниш и предлог директора ПУ ”Полетарац”, наводи се у саопштењу које је достављено медијима из предшколске установе. Према Одлуци Општинског већа Установа ће обуставити редовни рад од понедељка, 27.07.2020. год. до петка 31.07.2020.год.

У периоду обуставе рада биће примењиване све прописане превентивне мере као и тестирање запослених на присуство вируса COVID 19. На овај начин обезбедиће се услови за несметан боравак деце у установи у наредном периоду, а очекује се да установа настави са радом од 3.08.2020.год.

Током периода обуставе рада неопходно је да запослени и родитељи прате своје здравствено стање, односно здравствено стање деце и да се у случају евентуалних симптома заразе јаве надлежној служби Дома здравља у Сврљигу, наводи се у саопштењу.

Родитељи који имају потребу за боравком већ уписане деце у установи су у обавези да се јаве својим васпитачима до петка 31.07.2020.год. и искажу ту потребу, како би се на адекватан начин планирала организација рада у даљем периоду.

Такође, родитељи су у обавези да, приликом поновног доласка детета, доставе потврду педијатра да је дете здраво и да може боравити у установи, наводе из ПУ Полетарац.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>