Државна помоћ од 155 евра аутоматски за све који су је већ примили

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће у четвртак на седници Владе Србије бити усвојен правни оквир новог пакета економских мера, који обухвата исплату 60 одсто минималне зараде за август и септембар, али и један месец одлагања плаћања пореза и доприноса.

“То је око 66 милијарди динара, колико ће бити издвојено за додатну помоћ привредницима у августу и у септембру. Ако узмете у обзир сва предузећа која су у јулу добила минималну зараду за запослене, реч је о 1,05 милиона запослених. Они ће добити још два месеца по 155 евра по раднику”, навео је Мали, саопштило је Министарство.

Он је истакао и да нови пакет мера има новине у циљу олакшања процедура и бржег добијања новца.

“Сва правна лица која су на крају јула добила новац за запослене, не треба да се пријављују, јер ће 60 одсто минималне зараде по раднику добити аутоматски. Желели смо да процедура буде једноставна”, истакао је Мали.

Министар је додао да су у нови пакет економских мера укључена и новооснована предузећа, закључно са 20. јулом, али да је неопходно да се пријаве за помоћ у наредна два месеца како би добили 60 одсто минималне зараде по раднику.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.331 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>