Бугарска и Италија затвориле границе за држављане Србије

Грађанима Србије привремено је ограничен улазак у Бугарску и Италију од данас због погоршане епидемиолошке ситуације.

Од 16. јула, па до 31. јула грађанима Србије ограничен је улазак у Бугарску, саопштила је данас Амбасада Србије у Софији. Ипак, држављанима Србије дозвољен је транзит преко Бугарске са циљем повратка у Србију, уколико може да се гарантује неодложно напуштање територије Бугарске, наведено је на сајту Амбасаде Србије у Софији.

Гранични прелаз Евзони – Богородица од јуче у 18 часова отворен је за повратак из Грчке, а Северна Македонија више не тражи обавезне тестове за транзит за српске туристе.

Задржавање у Северној Македонији је ограничено на три сата, а према неким подацима, у Грчкој има још 10-15 хиљада наших туриста.

Италија је такође забранила улазак на своју територију држављанима Србије и Црне Горе, додавши те две државе на листу земаља које спадају у ризичне због епидемиолошких података.

„Потписао сам наредбу да Србија, Црна Гора и Косово буду додати на листу ризичних земаља. Улазак и транзит за оне који су боравили током последњих 14 дана на тим територијама је забрањен“, навео је министар здравља Италије Роберто Сперанца на Фејсбуку.

Том одлуком биће блокиран авионски, железнички и други саобраћај који повезује Италију са ризичним територијама, објавила је италијанска агенција Анса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.570 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>