Заштитна опрема за социјалне раднике у 15 градова и општина

Немачка развојна сарадња у сарадњи са НАЛЕД-ом обезбедила је заштитну опрему за запослене у центрима за социјални рад и социјалним службама у 15 градова и општина у циљу њихове заштите и заштите корисника ових институција током трајања опасности од ковида-19.

Донација, коју чине маске, рукавице, визири и дезинфекциона средства премашује вредност од 50.000 евра, а уручује се у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Немачка развојна сарадња ову помоћ усмерила је путем НАЛЕД-ове онлине платформе за донације препознајући њен значај за подршку осетљивим групама и локалним самоуправама у ванредним околностима.

До сада је заштитна опрема испоручена у Пландиште, Ариље, Косјерић, Сремску Митровицу, Руму и Пећинце и Шид, а наредних дана стићи ће и у Прибој, Пријепоље, Сјеницу, Ужице, Мионицу, Лајковац, Лозницу и Крупањ.

“У контексту здравствених ризика које епидемија носи важно је одржати континуитет пружања услуга и верујемо да ће подршка у виду заштитне опреме томе допринети”, изјавила је Ива Вучићевић из ГИЗ-а.

Почетком априла, НАЛЕД је покренуо онлајн платформу за донације како би повезао и ујединио своје чланове и партнере у борби против ковида-19, и то на првом месту локалне самоуправе којима је потребна помоћ са компанијама и међународним организацијама које ту помоћ могу да пруже.

Према потребама исказаним на платформи НАЛЕД-а, у 34% локалних самоуправа у Србији истичу да би донације у медицинској и заштитној опреми биле веома значајне у сузбијању пандемије и заштити становништва.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.570 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>