Влада донела нове мере за целу земљу

На данашњој седници Кризног штаба Владе Србије донете су нове одлуке у вези са спречавањем ширења вируса корона. Најзначајнија је она о обавезном ношењу заштитне маске, која је до сада била на снази само у Београду, а сада је проширена и на остале градове и општине.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично. На свим осталим јавним местима на отвореном простору, препоручује се ношење заштитних маски, саопштио је Кризни штаб.

Градови и општине до сада су доносили мере за своје територије, а сада је Кризни штаб донео меру да се на територији целе Србије, без обзира да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација, уведе забрана окупљања на јавним местима, у затвореном и отвореном простору, за више од десет људи.

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра – саопштила је Влада Србије.
Све ове мере почеће да се примењују од петка, 17. јула, а из Владе Србије апелују на грађане да поштују све донете мере.

Уколико би сви грађани, при сваком изласку из куће, константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење коронавируса, саопштавају из Владе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>