Вучић о формирању нове владе разговарао са Зукорлићем и Пастором

Председник Србије Александар Вучић наставио је консултације за формирање Владе Србије разговором са представницима листа „Муамер Зукорлић – Само право – странка правде и помирења – Демократска партија Македонаца“ и „Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор“.

Савез војвођанских Мађара биће део владајуће већине на републичком, покрајинском и локалним нивоима и партиципираће у извршној власти, изјавио је председник СВМ Иштван Пастор након консултација о новој влади са председником Александром Вучићем, преноси РТС.

Пастор је појаснио да СВМ жели да учествује у извршној власти на нивоу републике и очекује места државних секретара у неколико министарстава. Пастор очекује и да буде председник Скупштине Војводине и у наредне четири године.

Председник Странке правде и помирења, Моамер Зукорлић је по завршетку састанка са Вучићем рекао новинарима да је пренео став да је земљи потребна нова влада и премијер са много више кредибилности, уз поновљен став да ће Странка правде и помирења бити или озбиљан чинилац власти или опозиција. Зукорлић је рекао да њихова политичка улога више неће бити сугерисање и саветовање као што је била у претходном мандату.

„Нисмо разговарали о функцијама“, рекао је Зукорлић и додао да очекује да ће се поново састати наредних дана и о томе разговарати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>