Мађарска уводи обавезан карантин, Грчка затвара границе за Србе

Мађарска од среде уводи строжу контролу на границама, а Грчка потпуно затвара своје границе за туристе из Србије због пораста броја заражених вирусом корона у Србији.

Како је рекао министар Гергељ Гуљаш, шеф кабинета премијера Мађарске, земље су, према новим правилима, у зависности од епидемиолошке ситуације подељене на црвену, жуту и зелену зону, при чему су на зеленој листи земље с најмањим бројем заражених, док су на црвеној листи најризичније земље.

Србија се налази на жутој листи, која подразумева да путници морају да прођу здравствени преглед на граници и да буду у 14-дневном карантину чак и ако нису заражени, што се може избећи једино са два негативна теста у последњих пет дана, преноси Ројтерс.

Грчка граница остаје комплетно затворена за српске туристе до 1. августа, што значи да проласка неће бити ни са негативним тестом на вирус корона.

Разлог за овакву одлуку јесте све већи број заражених вирусом корона у Србији, а до промене ове одлуке могло би доћи тек првог августа, када ће се она поново разматрати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>