Јуче одржани протести у Сврљигу

Након позива на друштвеним мрежама јуче се у центру Сврљига окупило педесетак младих који су кратким окупљањем и шетњом дали подршку грађанима који протестују неколико дана у Београду и другим градовима Србије.

Учесници протеста окупили су се око 19:00 часова у центру Сврљига где су се задржали неко време, а обратили су им се иницијатори протеста на друштвеним мрежама.

Они су рекли да овим окупљањем желе да дају подршку свим људима из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца и других места у којима су скупили храброст да се супротставе медијском мраку, лажима, манипулацији, диктатури и другим репресијама председника државе и владе Србије. Нагласили су да протести немају никакву политичку позадину и да они не припадају било којој политичкој опцији, већ једноставно желе да изразе своје незадовољство.

Позвали су све суграђане да се не плаше да изразе своје незадовољство уколико постоји, јер на то, као грађани, имају право.

Окупљени су се након тога упутили у протестну шетњу до зграде Општине Сврљиг, где су се кратко задржали уз скандирање “оставка, оставка”, а након тога се разишли кућама.

Скуп је протекао без инцидената, а неколико полицајаца у цивилу и неколико униформисаних који су се налазили у близини општине Сврљиг, само су посматрали скуп.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>