БИА привела па пустила председника Студентског клуба Правног факултета

Председник Студентског клуба правног факултета Немања Вучковић изјавио је за Н1 да га је јуче поподне, након што је на Фејсбуку упутио позив студентима на протест испред Дома Народне скупштине, привела БИА и да је задржан укупно седам сати у полицијским станицама у Раковици и Булевару деспота Стефана.

Вучковић је за Н1 испричао да је згрожен насиљем на протестима 7. и 8. јула, јуче поподне на Фејсбуку упутио позив студентима да у 19 сати дођу испред Дома Народне скупштине и мирно седну испред полицијског кордона и тиме искажу протест “због насиља и лажи”.

“У 17 сати сам добио позив од БИА да се нађемо испред Метропола. Одведен сам у полицијску станицу Раковица где сам био до 21.30, и касније сам пребачен у станицу у Деспота Стефана где сам задржан још три сата. Само ми је речено да је важно да не будем присутан на скупу”, навео је.

У полицији му, како је истакао, нико није објаснио зашто је ту. Само је дао изјаву о својим активностима у претходна три дана, а полициајци су, како је рекао, били професионални и коректни.

Истакао је и да је око 22 сата у полицијску станицу у Булевару деспота Стефана дошао адвокат Владимир Гајић у жељи да му помогне, али да му је речено да он није ту, иако је већ био доведен у станицу, што је, како је навео, крајње забрињавајуће.

Вучковић је раније у Беораду организовао десетак ненасилних скупова подршке људима који су протестовали против Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, али како је навео, тада није имамо никаквих проблема с полицијом.

“Суштина је да некоме не одговара да постоје независне студентске и патриотске организације које мисле својом главом”, оценио је председник Студентског клуба Правног факултета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>