Конститутивна седница СО Сврљиг 20. августа

Део нове власти у Сврљигу биће формирана 20. августа, за када је председница СО Сврљиг из претходног сазива, Татјана Лазаревић, заказала конститутивну седницу СО Сврљиг.

На дневном реду ове седнице није избор председника општине Сврљиг, већ само избор председника и заменика председника Скупштине општине, као и постављење секретара Скупштине, тако да остаје нејасно када ће бити изабрана и извршна власт, односно председник општине и чланови Општинског већа, које Скупштина бира на предлог председника општине.

Осим што изненађење представља то да на дневном реду конститутивне седнице нема избора председника општине, иако је коалиција са највећим бројем будућих одборника имала свог кандидата и пре избора, изненађујуће је и то што је седница заказана за 20. август, односно два месеца од одржавања избора.

Након локалних избора 2012. године конститутивна седница одржана је 6. јуна, односно месец дана након одржавања избора, а 2016. године 12. маја или само 18 дана након избора.

Говори се да је овај датум диктиран “одозго” јер је у многим општинама и градовима где је СНС у власти, одржавање конститутивне седнице истог или приближног датума. Тако је конститутивна седница градског парламента у Нишу заказана за исти датум – 20. август, као и у Оџацима, Лајковцу, док је у Сремским Карловцима, Апатину, Опову, Великој Плани, Кучеву, Пландишту и многим другим градовима за 21. август. У Горњем Милановцу заказана је за 17. август, док су у општинама у којима СНС није на власти, конститутивне седнице већ одржане.

Тако је у Чајетини одржана 30. јуна, а у Сурдулици данас, 9. јуна.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>