Протести у Београду због најављених мера и полицијског сата

Протести грађана против најављених мера и увођења полицијског часа у Београду, почели су јуче око 18 часова испред Скупштине Србије, а окончани су око 3 сати иза поноћи када је полиција разбила и последње групе протестаната.

Око 22.15 часова група демонстраната је ушла у Скупштину Србије, након чега је интервенисала полиција и после петнаестак минута их потинсула ван парламента.

Око 11.30 бачена је велика количина сузавца, што је растерало демонстранте који су се након тога окупили испред зграде РТС у Таковској улици.

Према информацијама из полиције, након вишечасовних сукоба полиције и демонстраната, у којима је полиција бацала сузавац, а демонстранти их гађали каменицама и деловима поломљених знакова, повређено је 43 полицајца и 17 демонстраната.

На конференцији за новинаре која је данас одржана у Председништву Србије, председник Александар Вучић изјавио је да је синоћ у Београду дошло до „најбруталнијег политичког насиља”, да је скуп био добро организован а да су безбедоносне службе Србије подбациле јер је дошло до уплива „криминалног и иностраног фактора и служби”.

Вучић је рекао да су демонстранти брутално нападали полицију, каменовали је, тукли и ударали, а да се полиција, ипак, понашала достојанствено.

Нагласио је да је начињена велика материјална штета, као и штета „угледу Србије”, али је рекао да ће допустити да се демонстрације одржавају ако оне никога не угрожавају.

С друге стране, неке телевизијске екипе снимиле су обрачун полиције са демонстрантима приликом хапшења.

Вучић је поручио да Србија никоме, ни у земљи, ни ван земље, неће дозволити да угрози мир и стабилност државе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>