Грчка опет затворила границу за држављане Србије

Грчка је јутрос у шест часова затворила границу за држављане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола. Држављанима Србије улазак у Грчку биће забрањен до 15. јула, када ће се о одлуци поново одлучивати у зависности од епидемиолошке ситуације.

Информација о затварању грчке границе објављена је и на званичном сајту Министарства иностраних послова Србије.

Сви који су већ у Грчкој, моћи ће да искористе аранжман до краја.

Репортер Н1 јавио се за граничног прелаза Градина, који је скоро потпуно празан и призор уопште не изгледа као да је јул месец и туристичка сезона у току. Како незванично сазнајемо, јутрос није у већем броју било људи који нису стигли у Грчку, па су морали да се врате у Србију.

Министар спољних послова Ивица Дачић раније је упозорио грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број наших грађана затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке.

Порптаролка грчке Владе Грчке Аристотелија Пелони изјавила је да Влада у сарадњи са надлежним службама анализира и процењује како би отварање земље за стране посетиоце у Грчкој протекло без штете за јавно здравље.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.118 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>