У мају и јуну 10.000 путника на нишком аеродрому

Након поновног отварања граница и успостављања авио саобраћаја након ванредног стања у Србији, кроз аеродром “Константин Велики” у Нишу прошло је 10.000 путника, показују статистички подаци објављени на сајту тог аеродрома.

У другој половини маја када су авиони после паузе због коронавируса поново почели да слећу на нишки аеродром кроз њега су прошла 494 путника, а током јуна их је било 9.448.

У мају прошле године је кроз нишки Аеродром прошло 31.026 путника, а у јуну 2019. их је било 29.832.

Карго авиона на нишком Аеродрому није било у априлу и мају, али је у јуну превезно 54.112 килограма робе. У истом месецу прошле године превезено је 323.747 кг робе.

Авио – компанија “Виз Ер” прва је после паузе почела да лети са аеродрома “Константин Велики” и до сада је обновила летове на свих својих пет линија – до Базела, Беча, Дортмунда, Малмеа и Мемингема.

“Ер Србија” је средином јуна обновила летове до Франкфурта и Нирнбера, а почетком јула до Салцбурга и Хановера. Најављено је да ће у наредном периоду постепено обновити и преосталих седам линија са нишког аеродрома, док је “Рајан Ер” најавио да ће од 2. августа поново летети из Ниша до Берлина и Малте.

У првој половини ове године на аеродрому “Констанин Велики” опслужена су 104.924 путника, док је у истом периоду прошле године број путника износио 165.658.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.118 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>