Награда Гордана Тодоровић песникињи Жељки Аврић

Књижевна награда “Гордана Тодоровић” за 2020. годину припала је песникињи Жељки Аврић из Сремске Митровице за рукопис поезије “Несан”.

Жири, који је радио у саставу: Горан Максимовић, председник, Милица Миленковић и Радослав Вучковић, чланови, био је једногласан у оцени да овогодишњу награду посвећену песникињи Гордани Тодоровић из Драјинца понесе Жељка Аврић за рукопис поезије “Несан”.

Жељка Аврић рођена је у Бањалуци, а живи у Сремској Митровици. По професији је професор српског језика и књижевности, а службује у Министарству унутрашњих послова.

Жири је похвалио и рукописе “Мерна јединица стиха” Ивана Новчића из Краљева и “Поверљиво ћутање” Каје Панчић Миленковић из Пирота.

На овогодиши конкурс који је расписао Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг, пристигло је неупоредиво мање рукописа него претходних година, сазнаје Телевизија Ласер, што је изненадило организатора и чланове жирија. Претходних година је на конкурст стизало 50 и више рукописа.

Награда победнику је објављивање књиге у издању организатора, а биће уручена на песничкој манифестацији Дани Гордане Тодоровић која ће бити одржана наредне године.

На овогодиошњој манифестацији, која ће бити одржана по 37. пут, награда ће бити уручена прошлогодишњем победнику конкурса, књижевнику Александру М. Арсенијевићу, коју је добио за рукопис под називом “Вртови”.

Манифестација “Дани Гордана Тодоровић” је претходних година одржавана у августу, али је за сада, због ситуације са вирусом корона, неизвесно када ће бити одржана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.118 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>