Доктори и медицинари окренули леђа Брнабићевој и Лончару у Новом Пазару

Премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар обишли су Општу болницу у Новом Пазару, како би се уверили у ситуацију у том граду у вези са епидемијом корона вируса, а дочекао их је министар Расим Љајић.

Приликом доласка у Општу болницу у Новом Пазару поједини доктори и медицинско особље болнице дочекали су их окренутих леђа, а током обраћања особљу и грађанима у кругу болнице чула су се звиждуци и добацивања из масе.

Министар Лончар је на негодовање грађана одговорио да „не знају шта раде”, те да пребацивањем проблема са здравственог на политички терен неће помоћи у санирању здравствене ситуације.

Премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар рекли су да респиратори у болници у Новом Пазару раде, да је лажна вест да не раде, а министар Лончар је позвао грађане да, ако не желе да верују њима – да верују у оно што виде, а не да наседају на лажне вести.

„Респиратори су повезани, раде и лече људе. Реците људима да су те информације које су се појавиле да респиратори не раде – лажна вест”, рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара.

Лончар је потврдио да су респиратори у функцији и да су три пацијента прикључена, као и да се код још пет пацијената респиратор користи за мерење протока кисеоника. „Све то може да се провери”, рекао је Лончар.

Да ли иза негодовања окупљених испред Опште болнице у Новом Пазару стоји револт и страх грађана због нејасне ситуације са короном и гласина о размерама проблема или су ту ситуацију искористиле пазарске политичке странке, питање је о којем су данас у узаврелој атмосфери покушали да разјасне новинар локалне Санџак телевизије и премијерка Ана Брнабић.

Новинар је премијерки и министру Лончару рекао да они који су добацивали током њиховог обраћања јесу припадници све три политчке странке, али је тврдио да нису политизовани, већ револтирани.

„Могу да ми прете, да покушају да пробију кордон, да ме бију, истину неће променити – да смо овде да помогнемо Новопазарцима”, додала је Брнабић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>