Рок за конституисање нове скупштине у Сврљигу 11. јул

Нова Скупштина општине Сврљиг требало би да буде конституисана најкасније до суботе, 11. јула, с обзиром да је по Закону о локалним изборима, рок за то 15 дана од дана објављивања коначних резултата избора.

ОИК Сврљиг коначне резултате избора објавила је 26. јуна, након што је дан пре Управни суд у Београду поништио решење комисије о понављању избора на гласачком месту бр. 5 у селу Околиште.

Према освојеним гласовима бирача, у новом сазиву општинског парламента наћи ће се одборници из три политичке групације: листа “Александар Вучић – За нашу децу”, коју чини коалиција УСС, СНС и ПУПС, имаће 19 одборника, Групи грађана “За спас Сврљига” припало је 6 одборничких места и листа “Социјалистичка партија Србије (СПС) – Ивица Дачић” има два одборничка мандата.

На изборној листи коалиције УСС, СНС и ПУПС, до 19 позиције, колико кандидата ће ући у скупштину, налази се 12 кандидата из редова УСС и 7 кандидата које је предложио СНС. Иако је листа имала и једног кандидата из ПУПС-а, њихов представник се на листи налази чак на 24. месту, тако да има само теоретске шансе да уђе у општински парламент.

Уколико за председника општине буде изабран Мирослав Марковић из УСС, као што је најављивано пре избора, то ће смањити број одборника УСС, јер први наредни, на 20. месту на листи који ће ући у скупштину је такође из редова СНС.

Претпоставља се да ће и један одборник из редова СНС поднети оставку на одборничко место због одласка на другу функцију, међутим и њега би требало да заменити одборник из исте партије, који је на 21. месту на листи кандидата.

Биће ово први пут, након више изборних циклуса да ће УСС имати само 11 одборника у Скупштини општине Сврљиг.

Међутим, каже се да је у политици све могуће, па остаје да сачекамо и видимо како ће бити конституисана нова скупштина у Сврљигу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>