Успешно одржано међународно такмичење у мото крос дисциплини

Такмичарска сезона у мото спорту настављена је овог викенда одржавањем Источно – европског шампионата у дисциплини мото крос на стази „Гајић“ у месту Глобаре надомак Крушевца.

Такмичење је протекло у фер и спортској борби, кажу организатори, а учествовало је 96 такмичара из шест земаља: Бугарске, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Грчке и Србије.

Такмичари су се надаметали у класама MX65, MX85, MX1, MX2, MX i MXS које се бодују за Источно – европски шампионат, као и у класама MX125, MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MX B i MXS које се бодују за Национални шампионат.

Пехаре као најбољи у својим класама однели су Бугари Дани Цанков у класи MX65, Мирослав Димитров у класи MX85, Николај Малинов у класи MX2, Михаел Иванов у класи MX1 и Григор Царев у класи MX. Димитриос Керамидас из Грчке био је најбољи у класи MXS, док је Милош Ђорђевић најбоље пласирани домаћи такмичар у најјачој класи МX 1.

Сврстана међу три најбоље у Европи, стаза на којој се возила трка дуга је 1.850 метара и са својих 12 скакаоница представља спектакуларан призор за посетиоце.

Оганизатори манифестације били су Ауто-мото савез Србије, Мото савез Србије и клуб „Гајић“ из Крушевца, уз подршку Скупштине града Крушевца, АМС Осигурања и Министарства омладине и спорта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>