У Београду од сутра обавезне маске и у затвореним просторијама

На подручју града Беогада од сутра, од шест сати ујутру, биће обавезно ношење маски, не само у превозу, већ у свим затвореним просторима, као и физичка дистанца од најмање једног метра, одлучио је Кризни штаб, саопштила је заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је рекла да се у овом моменту обавеза ношења маске односи само на затворени простор, али да све зависи од ситуације наредних дана.

На питање да ли ће неко контролисати поштовање мера и да ли ће бити санкција за оне који их се не придржавају, Кисић Тепавчевић је рекла да, за сада, нису планиране било какве санкције, али да се и казнене мере могу очекивати, уколико мере заштите не буду широко прихваћене и поштоване.

По питању великог броја студената који су заражени, она је рекла да се нада да ће студенти поштовати стриктне препоруке које су дате.

Она је додала да о ограничавању рада угоститељских објеката одлука није донета, али да стоји да мора да се испоштује мера да све време у затвореном простору мора да се носи маска.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>