Убедљива победа СНС на републичким изборима

Према подацима Републичке изборне комисије на основу 70,57 одсто обрађених бирачких места, односно 64,07 одсто обрађеног бирачког тела, убедљиву победу на парламентарним изборима однела Српска напредна странка.

Када је у питању распоред у парламенту после одржаних избора, највише гласова је освојила листа “Александар Вучић – за нашу децу” – 61,59 одсто гласова, односно 191 мандат. Следи коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије са 10,37 одсто освојених гласова, што им доноси 32 мандата у Народној скупштини.

Цензус је прешла и листа Александра Шапића СПАС, која је освојила 3,64 одсто гласова, а то за собом повлачи и 11 освојених мандата.

У парламент улазе и странке и листе националних мањина, Савез војвођанских Мађара са 10 мандата, листа Муамера Зукорлића, листа Сулејмана Угљанина и коалиција албанских партија које ће имати по 2 мандата.

У скупштинске клупе опет ће сести и Милија Милетић из Сврљига, председник УСС, који се на листи Александар Вучић – За нашу децу налази на 84. месту. Милетић је и у претходна два скупштинска сазива био народни посланик на листи СНС-а.

РИК је на конференцији за медије саопштио да је у бирачке спискове уписано 4.218.385 бирача, а да је гласало 2.122.773, односно 50,32 одсто уписаних бирача.

Коначни резултати избора биће саопштени најкасније до четвртка, 25. јуна у 20 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.331 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>