ЕУ инфо кутак у Нишу обележиће Дан Малог принца

Од ове године сваког 29. јуна обележаваће се Дан Малог принца. Овај датум симболично је узет за обележавање Дана Малог принца јер је то дан рођења Антоана де Сент – Егзиперија, писца овог популарног дечјег романа.

ЕУ инфо кутак у Нишу жели да заједно са љубитељима Малог принца прослави овај дан, са идејом да укаже на универзалну вредност и значај коју је ова књига француског аутора Антоана де Сент-Егзиперија имала на све генерације.

„Овим поводом, позивамо вас да нам пошаљете снимак себе или вама драге особе док изговарате или читате омиљену реченицу, поуку, делић из књиге, а ми ћемо од свих пристиглих снимака направити видео колаж и објавити 29. јуна у склопу обележавања Дана Малог принца широм света“, поручују из ЕУ инфо кутка у Нишу.

Видео снимци се могу слати до 27. јуна, на е-маил адресу: officenis@euinfo.rs.

Мали принц је филозофска прича, са хуманистичким вредностима, која се дели од генерације до генерације више од 75 година. Стварајући везе између људи и континената, Мали принц је постао икона одрживог развоја, светски борац за мир и амбасадор за права детета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.296 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>