Активисти ОРСП незадовољни разговором са премијерком

Активиста покрета Одбранимо реке Старе планине, Александар Јовановић оценио је данашњи састанак са премијерком Аном Брнабић као чисто губљење времна.

Састанку са премијерком и њеним сарадницима, поред Јовановића присуствовао је и декан Шумарског факултета у Београду Ратко Ристић, а њих двојица су, по речима Јовановића, узалуд премијерки указивали на све лоше стране иградње мини – хидроелектрана, преносе Јужне вести.
“Не постоји никакав помак, једно велико ништа. Детаљно смо образложили сву погубност и бесмисао градње мини-хидроелектрана, указали на све прекршене законе. Са друге стране они нису дали конкретне одговоре, а премијерка је упорно помињала пример Норвешке као земље где се граде МХЕ”, каже Јовановић.
Премијерка није имала јасан одговор и на питање зашто се не усваја Закон о забрани градње мини – хидроелектрана у заштићеним подручјима чије је усвајање најавио председник Вучић прошле године. Није било одговора и на питање зашто се не ваде цеви из Ракитске реке, а према њиховим сазнањима грађевинска дозвола за тамошњу мини – хидроелектрану је поништена.
“Премијерка не зна ништа о томе”, каже Јовановић и додаје да је ово последњи састанак без присуства медија и да се од 13. јуна прекида свака комуникација са надлежнима док се не испуне захтеви.
“Оно што је обећано на састанку из септембра, ништа није испуњено. Само пребацују одговорност. Док се не испуни све што је обећано, све што стоји у законима и у решењима, прекидамо комуникацију”, изричит је Јовановић.
Он каже да ће због нереаговања државе законе убудуће спроводити грађани који су угрожени и народ који живи поред угрожених река.
Из Владе Србије и премијеркиног кабинета се нису огласили након састанка.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>